7.-8. 5. Turku settilistat ja jälkipyykki

Keskustelua 2013-kiertueen Suomen keikoista
Avatar
jersey_girl
Factory
Viestit: 730
Liittynyt: 10.01.2013 8:24

Re: 7.-8. 5. Turku settilistat ja jälkipyykki

Viesti Kirjoittaja jersey_girl »

UjoPiimä kirjoitti:
Eli hei kaikille! Uusi jäsen ilmoittautuu. Istuin keskiviikkona areenan varjossa syömässä eväitäni, kun joku nainen tuli juttusille. THL-paita päällä hän kysyi olenko jäsen ja tunnustin, että kolme vuotta olen taustaillut, mutta en ole sosiaalisesti rajoittuneena henkilönä uskaltanut liittyä foorumille. Sain sitten hyvät perusteet miksi liittyä: mahtavia tyyyppejä, saa tietoa järjestelyistä, kimppakyytejä, matkaseuraa ulkomaan keikoille ja jopa lippuja. Terveisiä vaan tälle turkulaiselle, täällä sitä nyt ollaan!
Hienoa, tervetuloa joukkoon! Ja anteeksi, tämä turkulainen unohti jälleen kerran kertoa nimimerkkinsä! :oops:
I got a song to sing, keep me out of the cold
lahtisen_kari
Born To Run
Viestit: 16
Liittynyt: 18.01.2013 12:49

Re: 7.-8. 5. Turku settilistat ja jälkipyykki

Viesti Kirjoittaja lahtisen_kari »

Muutama hajanainen ei-musiikillinen(kin) huomio Turun keikkoihin liittyen.

Järjestelyt olivat pääosin todella hyvät (pittijonotus hoidettiin suomalaisella täsmällisyydellä - fantastico! Iso Kiitos vielä kerran!, järjestyshäiriöt olivat tuntematon käsite, Areenan henkilökunta oli ystävällistä, parkkipaikkoja oli tarjolla älyttömän hyvin ja julkinen liikennekin (etenkin se bussi 100) toimi ihan sujuvasti).

Järjestelyjen huonot kohdat olivat puolestaan bajamajojen vähyys ulkona, merchandise-myynti (ei auki ekana päivänä riittävän ajoissa), kaiken juoma- ja ruokamyynnin vähyys. Etenkin viimeinen kohta oli aivan eri luokkaa Solnan keikan ympäristössä, siellä oli kaikenmoista virallista ja epävirallista juoma/ruoka/korvatulppa –kauppiasta aivan hirveesti. Nyt ei näkynyt edes pullonkerääjiä :), ehkä Suomessa ei satunnaiset lisätienestit kiinnosta.

Siellä Turun kirjastossa oleva valokuvanäyttely: https://www.facebook.com/events/138866352966446/" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
tuli tietty käytyä samalla reissulla. Pisteet kuvaajalle ja pisteet Turun kirjastolaitokselle, että keksivät tuollaiset ottaa tuohon hetkeen näkyville. Itse olisin toivonut että jotkut ”pääkuvat” olisivat olleen isompina tulosteina esillä, nyt oli ahdettu liikaa pieniä fotoja muutamaan kohtaan.
Lisäksi tiedän että tämä lienee mahdoton toive, mutta Bruce trivia-fanina olisi mahtavaa tietää että mikä nimenomainen biisi (ei pelkästään keikka) liittyy aina mihinkin kuvaan, mulle tolla olisi mieletön lisäarvo tilanteen mieleenpalauttamiseen ja fiilistelyyn. En ole valokuvanäyttelyissä juurikaan käynyt, joten en tiedä että onko tapana merkitä kaikenmaailman teknistä dataa kuvien yhteyteen (käytetty kamera, objektiivi, valotusaika, aukko jne.), kuvittelen että tämäkin tieto jotakuta kiinnostaisi.

Siinä kun hotelliaamiaisella tuli luettua Turun Sanomista juttua keikoista, niin mieleen jäi semmoinen human interest –tarina, jossa Turun Sanomien toimittaja Lasse Raitio oli kutsunut joukon ihmisiä katsomaan keikkaa, olettaakseni HK Areenan aitioon. Ainoa joka oli nähnyt Bruce aiemmin oli ”Ankka-taiteilija” Kaj Stenvall. Kaikki muut vieraat vastasivat toimittajan kysymykseen että ”ei aikaisempaa kokemusta” Brucen keikoista, paitsi Matti ja Teppo –lauluduon toinen jäsen (olisko ollut Teppo?), joka vastasi että hänelle kyseessä on ”ensimmäinen keikka”.
Sanokaa mitä sanotte kyseisestä iskelmälaulajasta (ja tähän väliin voisi kertoa kyllä monta Matti ja Teppo –vitsiä :) mutta mielestäni on paljon artistia kunnioittavampaa vastata juuri niin kuin herra Ruohonen vastasi.

Ai niin, soittiko siellä joku amerikan bändikin? Joo, soitti kyllä hyvinkin. En millään pysty sanomaan, että kumpi keikoista oli parempi… Ekan keikan kohokohdat oli minulle No Surrender, This Hard Landin omistaminen suomiporukalle, Brilliant Disquise (en uskaltanut toivoa kuulevani mitään Tunnel of Lovelta), The River (pysäyttävä), Queen of the Supermarket (kyllä, oikeesti) ja paras, hauskin, pirtein näkemäni DitD –versio niinku ikinä!

Tokalta keikka olisi alkanut täydellisesti jos I'll Work For Your Love’sta olisi tullut bändiversio, kyllä se paikalle ilmaantunut trubaduurikin homman hoiti kotiin ihan ok.
Keikkapäivän aamulla aattelin että tulisipa jotain nopeaa Riveriltä ja The Ties That Bind, Out in the Street ja jälleen hyvin onnistunut Hungry Heart riittivät kyllä meikäläiselle.
Blinded + Bus Stop yhdistelmän jälkeen tuli tosi lämmin fiilis, jäin kaipaamaan siihen vielä jotain saman aikakauden juttua kolmanneksi, mutta kun viereiseltä paikalta viety ” Ain't Good Enough For You” toive tuli ääneen, niin ei se enää sitten harmittanut.
Sitten vielä The River toisena iltana putkeen ja Murder Inc. Siinä oli tunteet pinnassa meikäpojalla.
thishardfan
Born To Run
Viestit: 32
Liittynyt: 19.01.2013 17:37

Re: 7.-8. 5. Turku settilistat ja jälkipyykki

Viesti Kirjoittaja thishardfan »

Jälkipyykkiä yhdeltä THL:n aktiiviselta lukijalta, mutta passiiviselta kirjoittajalta:

Enpä olisi 80-luvun puolivälissä BitUSA:an hurahtaneena varhaisteininä uskonut ikinä pääseväni ESB-keikalle. Aikaa ehti kulua ja levykokoelma karttui … kunnes Reunion-tourin Tukholman-keikkojen lipunmyynnin aikana teimme paremman puoliskon (ei Bruce-leski vaan Bruce-seuralainen!) kanssa kahden puhelimen offensiivin Biljettdirektiin, hän bussissa ja minä työpaikan käytävällä, eikä riemulla ollut mitään rajaa kun pitkän pommituksen jälkeen lupasivat meille biljetit lähettää (ensin myyntiin tulleelle keikalle ei onnistunut, jälkimmäisellä siis nappasi). Fiilis oli tietenkin huikea myös sillä hetkellä, kun bändi nousi lavalle Tukholmassa.

Koko ikäni alle 10 km päässä Turkuhallista asuneena Taapsan kuiskailut mahdollisesta keikasta nakkikattilassa tuntuivat vielä muutama kuukausi sitten täysin utopistisilta. Nyt istun tässä kahden upean illan jälkeen, vieläkin epäuskoisena tapahtuneesta. Mainitun Tukholman debyytin lisäksi olen tietysti nähnyt kaikki Suomen keikat, eli saldo on yhteensä 8 iltaa (kaikki Bruce-seuralaiseni kanssa!) – ja niistä kaksi omassa kotikaupungissa. Ja vielä vuosikymmeniin(?) pienimmällä ESB-keikkapaikalla. Ja vielä hillittömät settilistat. Ja vielä…

Tiistaina kun palailin lapsen hoitoonvientireissulta keksin kurvata lentoasemalle katsomaan olisiko privaattijetti jo parkissa. Ei ollut, mutta täysi valmius koneen saapumiseen oli; mustat tila-autot jonossa ja porrasautot paikalla. Jäin passiin muutaman muun kanssa, ja kohtahan se kone laskeutui. Jengi painui vilkkaasti autoihin. Brucen kanssa siinä morjesteltiin kun seisoin aidan toisella puolella ja hän istui autossa odottelemassa lähtöä. Autot kurvasivat ulos eri portista kuin millä kaikki kaksi nimmarinmetsästäjää seisoivat, ja nähdäkseni Bruce ei pysähtynyt faneja jututtamaan.

Saavuimme hallille jonottamaan vähän ennen kuutta ja pääsimme (paitaostosten jälkeenkin) hyville paikoille ihan keskiympyrään, n. 4. riviin pittiaidan taakse. Pittiaita osoittautui sitten kävelysillaksi, minkä ansiosta pääsin tekemään pienen Bruce-hiplauksenkin – ihan vain kädestä yletyin vähäsen sipaisemaan. This Hard Land -huomiointi pisti nieleskelemään – vaikka en kirjan tekoon saanutkaan aikaiseksi osallistua, niin tunsin itseni ihan vähän osalliseksi, ja iloitsin tietysti kaikkien THL-aktiivien puolesta.

Settilista oli tiistaina hieno. Toki mukana oli biisejä, jotka olisin voinut vaihtaa muihin, mutta mitäpä niistä. Brucen keikka kotikaupungissa, kaikki kelpaa. Hienoimmat yllätykset Spirit, Disguise ja Supermarket. Liisan Cadillacia tuulettelin myös, samoin kuin tunnistamaani oranssia hupparia ja sen alta paljastunutta THL-kuvapaitaa. Sallan jamittelu oli tietenkin yksi illan huippukohdista – hänestähän tuli tiistaina Brucen lisäksi ainoa ihminen maailmassa, joka on ottanut tilanteen lavalla ja katsomossa täydellisesti hallintaansa ESB-keikan aikana!

Keskiviikkona saavuimme paikalle jo puoli neljän maissa pittimahdollisuuksia tutkailemaan. Numeroita ei enää siinä vaiheessa jaettu, mutta pääsimme numeroimattomien jonon puoleen väliin. Ranneke napsahti käteen, ja niin mentiin ensimmäistä kertaa pittiin. Paikka oli lopulta n. 7. rivissä, ekaa kertaa ei ollut kiikareille käyttöä Bruce-keikalla! Pahoittelut vielä takana seisoneille näkymien blokkaamisesta (olin yksi pitin pisimmistä miehistä), tuskin tulee toistumaan.

I’ll work for your love ekana biisinä kertoi saman kuin This Hard Land alkuspiikkeeineen tiistaina: kiitos suomalaiselle faniyhteisölle, nyt tulee spesiaalisetti juuri teille. Ja spesiaali se oli. Tunnelma pitissä oli kohdallaan, eikä itsekään tullut säästeltyä mukana elämisessä. Badlandsin pompintojen jälkeen alkoi paita liimautua selkään. Koko ilta oli iso highlight, mutta Wages of Sin oli huippuylläri, ja Nicolas from Belgium tuuletteli kunnolla keikan aikana ja jälkeen. Blinded/Bus -kombo oli yksi kohokohdista, ja Johnny-versio oli kaikessa ristiriitaisuudessaankin hauska. Racing in the Street oli tietenkin upea.

Kahdeksaa Bruce-keikkakokemusta on vaikeaa ja tarpeetonta laittaa mihinkään paremmuusjärjestykseen. Turun keikoilla on kuitenkin minulle huomattava lisäväristys kotikaupunkikeikan, pittikokemuksen ja mahtavien settilistojen vuoksi. Salaa toivoin, että My Hometown tulisi, vaikka tiesin, että tulvaportit avautuisivat kohdassa ”I'm thirty-five we got a boy of our own now” (no joo, se 35 ei enää ihan pidä paikkaansa, mutta tiedätte varmaan mitä tarkoitan). Ei tullut. Tällä kertaa arkeen palaaminen oli kuitenkin paljon helpompaa kuin viime kesän Hesan jälkeen, silloin venyteltiin meikäläisen tunneskaalaa selkeästi enemmän. Onneksi oli ja on foorumi, jota lukemalla sai verratonta vertaistukea (ja vähän lisää sitä silmähikeäkin). Luulen, että tämä Turku-kokemus ajan saatossa tulee koskettamaan vielä enemmänkin.

Last but not least: kiitokset kaikille THL-aktiiveille! Lahjajärjestelyt, lippujärjestelyt, jonotusjärjestelyt, ennakkotiedot ja -spekulaatiot, kaikki mahdollinen huippuluokkaa. Bruce ei taatusti unohda Suomesta saamaansa huomiota. Onnittelut kaikille jotka pääsivät lavalle tai sen taakse, saivat muistoesineitä tai kylttitoiveensa toteutetuksi. Mun osaltani Wrecking Ball -kiertue oli tässä (ellei tule kolmatta Euroopan legiä…). Mahtavia reissuja teille kaikille, joiden kiertue vielä jatkuu!

Uusia kiertueita odotellessa,

ThisHardFan
HazeHaze
Born To Run
Viestit: 1
Liittynyt: 08.05.2013 11:56

Re: 7.-8. 5. Turku settilistat ja jälkipyykki

Viesti Kirjoittaja HazeHaze »

Moro!

Täällä kirjoittele aika tuore fani, vuodesta 2011. Olen käynyt kolmella keikalla, viime vuonna Prahassa, tänä vuonna Tukholmassa molemmilla keikoilla ja Turussa 8.5. Näistä on kyllä jäänyt ihan uskomaton fiilis. Ei saa nukuttua ennen konserttia, vielä vähemmän sen jälkeen. Mielessä vaan pyörii mille seuraavalle keikalle pääsis kuunteleman upeita biisejä. Musta tuntuu että on ollut jossain elämääkin suuremmassa tapahtumassa mukana varsinkin Turun keikan jälkeen ja tahtois tän fiiliksen vaan jatkuvan ikuisesti.

Onko tää tuttua muille?
Miika_
Jack Of All Trades
Viestit: 184
Liittynyt: 11.01.2013 12:44
Paikkakunta: Kotka

Re: 7.-8. 5. Turku settilistat ja jälkipyykki

Viesti Kirjoittaja Miika_ »

HazeHaze kirjoitti:Moro!

Täällä kirjoittele aika tuore fani, vuodesta 2011. Olen käynyt kolmella keikalla, viime vuonna Prahassa, tänä vuonna Tukholmassa molemmilla keikoilla ja Turussa 8.5. Näistä on kyllä jäänyt ihan uskomaton fiilis. Ei saa nukuttua ennen konserttia, vielä vähemmän sen jälkeen. Mielessä vaan pyörii mille seuraavalle keikalle pääsis kuunteleman upeita biisejä. Musta tuntuu että on ollut jossain elämääkin suuremmassa tapahtumassa mukana varsinkin Turun keikan jälkeen ja tahtois tän fiiliksen vaan jatkuvan ikuisesti.

Onko tää tuttua muille?

On. En ole oikein palautunut koko Turun reissusta. Ihan käsittämättömät 2 keikkaa. ÖÖÖH, mitenhän Brucella olisi Irlannin jälkeen aikaa, ehtisikö se heittää Harwall areenalla pari keikkaa, aloitetaanko FB-painostustalkoot jo maanantaina? :D
ProveItAllNight
Downbound Train
Viestit: 1012
Liittynyt: 11.01.2013 16:30

Re: 7.-8. 5. Turku settilistat ja jälkipyykki

Viesti Kirjoittaja ProveItAllNight »

Oli kyllä mahtavat keikat. Vielä ei pysty tekemään mitään tuon suurempaa analyysia, mutta ehkä ensi viikolla pystyy. Nyt suunta kohti Ruotsia! :D
"So walk tall or baby don't walk at all"

7th and 8th of May 2013: When Finland changed from This Hard Land to Land of Hope and Dreams
Avatar
JaSu
Drive All Night
Viestit: 1599
Liittynyt: 19.03.2013 11:29
Paikkakunta: Lieto

Re: 7.-8. 5. Turku settilistat ja jälkipyykki

Viesti Kirjoittaja JaSu »

Miika_ kirjoitti:
HazeHaze kirjoitti:Musta tuntuu että on ollut jossain elämääkin suuremmassa tapahtumassa mukana varsinkin Turun keikan jälkeen ja tahtois tän fiiliksen vaan jatkuvan ikuisesti. Onko tää tuttua muille?
Kyllä on tuttua. Ihan tässä menee kuin sumussa. Ei oikein vielä tajua, mitä on tapahtunut. Ikäänkuin nyt millään ei olisi mitään väliä. Whatever-fiilis. En tiedä, johtuuko siitä, että oli elämän eka Bruce-keikka ja siihen kohdistetut odotukset oli niin valtavat. Kohta eri kaupunkien ammattiauttajat saa potilaakseen ison liudan THL-paitaisia tyyppejä..
I was Bruced and battered, I couldn´t tell what I felt. I was unrecognizable to myself on the seats of HK-Areena 8.5.2013
backinyourarms
Jack Of All Trades
Viestit: 196
Liittynyt: 11.01.2013 11:45

Re: 7.-8. 5. Turku settilistat ja jälkipyykki

Viesti Kirjoittaja backinyourarms »

Minäkin vielä kiitoksen loihe lausumaan pittijonotuksesta. Olin ensimmäistä kertaa pittijonossa puolisoni kanssa (molemmat illat) ja todellakin oli inhimilliset aikataulut roll calleissa. Ehti vähän tsuipailla Turussakin, eikä vain istua hallin parkkipaikalla. Hyvät "kuulutukset" roll calleissa, supliikki oli hallussa! Kaikille pitissä olleille vielä kiitokset hyvästä meiningistä ja siitä, että Suomessa pitissä voi hengittää vähän lyhyempikin ihminen. Ei ole kukaan iholla koko aikaa kiinni, eikä tarvitse pelätä sitä, että hyvästä tunnelmasta huolimatta huidotaan kyynärpäillä päähän tai hypitään varpaille. Ja kun porukka tiivistyi Brucen tullessa lähelle, porukka myös siisitisti palautui taaksenpäin, eikä ketään lytistetty eturiviin.

Töihin palaaminen lievästi ututti - tähän matkalaukkuelämään Brucen ja ESB:n perässä voisi tottua. Onneksi on vielä Lontoo ja Coventry edessä.
Avatar
JaSu
Drive All Night
Viestit: 1599
Liittynyt: 19.03.2013 11:29
Paikkakunta: Lieto

Re: 7.-8. 5. Turku settilistat ja jälkipyykki

Viesti Kirjoittaja JaSu »

Hei te jotka olette olleet Brucen stadionkeikoilla. Onko siellä koskaan kannettu pyörtyneitä pois? Miten näiden teinipoppareiden keikoilla aina pyörtyykin porukkaa. Eihän ne edes kestä kovin kauaa? Brucen keikoilla voiskin pyörtyä jo keston takia.
I was Bruced and battered, I couldn´t tell what I felt. I was unrecognizable to myself on the seats of HK-Areena 8.5.2013
Bowmore
Mr Tongue Twister
Viestit: 3004
Liittynyt: 11.01.2013 14:05
Paikkakunta: Helsinki

Re: 7.-8. 5. Turku settilistat ja jälkipyykki

Viesti Kirjoittaja Bowmore »

Ainakin Solnassa näin 6 - 7 pois vietävää/kannettavaa tapausta. Turussa sanoin turvapomolle, että vettä tyrkylle, kiitos. Hän lupasi näin toimia. En ollut ihan edessä, joten en tiedä, toteutuiko vieno pyyntöni.
Muistaakseni - korjatkaa taas, viisaammat - Ullevin BitUSA-keikalla 85 tyttö oli pyörtynyt edessä ja kun hän heräsi, hän pääsi joraamaan Dancing in the Darkin, muttei yhtä hyvin kuin Salla.
Wanna change my clothes, my hair, my face
Vastaa Viestiin