Bruce Springsteenin kyydissä -kirja

Kaikki Brucen julkaisut, sekä levytykset että DVD:t
Avatar
rane
Mr. BruusTone
Viestit: 2315
Liittynyt: 10.01.2013 0:19
Viesti:

Bruce Springsteenin kyydissä -kirja

Viesti Kirjoittaja rane » 22.12.2014 11:21

Tein kirjalle ja siihen liittyvään kommentointiin oman ketjun. Ostamiseen liityvä info ketjussa http://www.thishardland.fi/viewtopic.php?f=28&t=1284" onclick="window.open(this.href);return false; eli tilauksia voi tehdä laittamalla YV:tä Kartsalle.

Tämä on sitten 5. suomalaisen suomenkielellä tekemä kirja Springsteenistä. Ne muuta ovat 3 Rikun valokuvakirjaa + Pomon lumo kirja. Hyvä saldo THL-foorumille :-)

Sain eilen kirjan käsiini ja vaikka ajattelinkin säästää lukemisen välipäiville, niin en malttanut. Yleisselailu kun lisäsi intoa aloittaa lukeminen ja matka levyjen pariin. Kirja on hieno, tyylikäs ja kuvitus ja sisältö kohdallaan. Parin levyn/aukeaman jälkeen kuitenkin päätin jatkaa lukemista paremmalla ajalla kun voi keskeytyksettä lukea viipyillen ja samalla musaa mielessään kuunnellen.

Mutta niille keillä ei opusta vielä ole niin vahva suositus! Se on upea kokonaisuus. Ja vaikka Kartsan arviot ja levy-analyysit olen täältä jo lukenut tuoreeltaan, niin jotenkin teksti kirjan sivuilta luettuna avautuu uudella tavalla ja hengittää paremmin. Ja on joka tapauksessa uudelleen lukemisen arvoista asiaa, mietteineen ja tuokiokuvineen. No nyt minunkin aamukahvi ehti jäähtyä mutta haenpa uuden mukillisen.
31.07.2012 - when Helsinki turned to Heavenski

Riku
Photographer
Viestit: 645
Liittynyt: 10.01.2013 8:24

Re: Bruce Springsteenin kyydissä -kirja

Viesti Kirjoittaja Riku » 22.12.2014 15:55

rane kirjoitti:Tämä on sitten 5. suomalaisen suomenkielellä tekemä kirja Springsteenistä. Ne muuta ovat 3 Rikun valokuvakirjaa + Pomon lumo kirja. Hyvä saldo THL-foorumille :-)
Ei ne mun ole suomenkielisiä. Vähäinen tekstiosuus on huonoa englantia...

Avatar
Kartsa
Street Poet
Viestit: 1062
Liittynyt: 10.01.2013 17:12

Re: Bruce Springsteenin kyydissä -kirja

Viesti Kirjoittaja Kartsa » 22.12.2014 18:19

Niin, sen Pomon lumoa käsittelevän lehtijutun (josta Liisa kirjoitti Lehtijuttuja-ketjussa) erheellinen ilmaus kuului: "Ensimmäinen suomalainen kirja Bruce Springsteenistä."

Suomalaisista Bruce-kirjoista muistetaan tietenkin myös "the kirja."

Rikun ottamat valokuvat ovat tärkeä osa Bruce Springsteenin kyydissä -kirjan ulkoasua. Kiitos, Photographer!
And I swear I found the key to the universe in the engine of an old parked car

Avatar
rane
Mr. BruusTone
Viestit: 2315
Liittynyt: 10.01.2013 0:19
Viesti:

Re: Bruce Springsteenin kyydissä -kirja

Viesti Kirjoittaja rane » 22.12.2014 21:48

joo, näihän se menee, olinpas epätarkka. Eli tämä on 2. suomenkielinen suomalainen kirja (siis käännöskirjoja ei lasketa) ja 6. suomalaisen(suomalaisten) tekemä. Kyllähän the Kirja pitää laskea myös, se sentäs on Brucen kirjahyllyssäkin.
31.07.2012 - when Helsinki turned to Heavenski

Avatar
Kartsa
Street Poet
Viestit: 1062
Liittynyt: 10.01.2013 17:12

Re: Bruce Springsteenin kyydissä -kirja

Viesti Kirjoittaja Kartsa » 27.12.2014 20:10

rane kirjoitti:Ja vaikka Kartsan arviot ja levy-analyysit olen täältä jo lukenut tuoreeltaan, niin jotenkin teksti kirjan sivuilta luettuna avautuu uudella tavalla ja hengittää paremmin.
Kiitokset palautteesta, rane! Kiva kuulla, että kannatti painaa levyjen kuuntelukokemukset paperille. Paremmasta hengittävyydestä puhuttaessa on suuri ansio väsymättömillä oikolukijoilla, jotka korjasivat virheitä ja ehdottivat erinäisiä luettavuutta ja sujuvuutta parantavia korjauksia, ja taittajalle, jonka tekemä jäsentely ja suunnittelema ulkoasu tekevät kirjan luvuista helpommin lähestyttäviä kuin mitä ne alkuperäiset foorumikirjoitukset olivat.

Mutta koska tämä lienee enemmän lukijoiden kuin kirjan tekijöiden ketju, minun on aika vaieta - I just stand back and let it all be.
And I swear I found the key to the universe in the engine of an old parked car

Annu
Lucky Man
Viestit: 432
Liittynyt: 10.01.2013 8:30

Re: Bruce Springsteenin kyydissä -kirja

Viesti Kirjoittaja Annu » 29.12.2014 19:21

Joulun pyhinä matkailin Springsteenin kyydissä Kartsan opastamana, ja kyllä oli hyvä reissu! Pidin todella lukemastani, ja komppaan Ranea siinä, että perinteinen formaatti päästää tekstin vielä paremmin oikeuksiinsa. Kartsan kirja oli tänä jouluna se, jota raahasin paikasta toiseen, ja jolle läikytin jouluaamuna kahvit, kun hesari oli joulutauolla (toinen ehdokas oli Tommi Liimatan "Jeppis", ei hullumpi kirja sekään). Kiitokset vielä kerran !

Avatar
kemihaara
We Shall Overcome
Viestit: 1852
Liittynyt: 11.01.2013 11:32

Re: Bruce Springsteenin kyydissä -kirja

Viesti Kirjoittaja kemihaara » 29.12.2014 20:44

Jos siellä kuuluisalla autiolla saarella olisi mahdollista ladata kännykkään virtaa ( aurinkovirtaa tietysti ;) ), niin valinnat olisivat: lukemisina Bruce Springsteenin kyydissä ja Album by Album ja kännyssä ladattuna Vol 1 1993-1984. Loppu siellä sitten jo sujuukin. Kiitos Kartsa kirjasta! Itse olen vanhan liiton tyyppejä ( ehkä jo vähän liiankin vanhan? :shock: ), joten en suosi kauheesti nettilukemista. Kyllä se kirja / äänite täytyy olla fyysisesti hipelöitävissä. Iso käsi Kartsalle upeesta kirjasta!!!

Avatar
Teemu
Pilgrim Supreme
Viestit: 859
Liittynyt: 10.01.2013 8:14

Re: Bruce Springsteenin kyydissä -kirja

Viesti Kirjoittaja Teemu » 01.01.2015 9:41

Kirja on nyt kertaalleen luettu ja täsmälleen samaa mieltä siitä, että teksti pääsee kunnolla oikeuksiinsa vasta tässä muodossa. Se on nimittäin mestarillista. Seassa on yksittäisiä niin upeita lauseita, että niitä piti jäädä hetkeksi kelailemaan ennenkuin pääsi eteenpäin. Mielessä kävi jopa se, että tämä kirja ansaitsisi englanninkielisen käännöksenkin ja sitä kautta laajemman yleisön. Toisaalta ei voi välttyä ajatukselta, että teksti väistämättä varmaankin sen seurauksena latistuisi.

Oikolukukin oli suoritettu mallikkaasti. Ainoastaan Ian McLagen (McLagan) virhe oli häiritsevä ja senkin voi antaa anteeksi, koska sama virhe on levynkansissakin.

Teoksessa oli oikeastaan ainoastaan yksi pieni asia minkä olisin muuttanut. Wrecking Ball kappaleen loppua olisi nimittäin voinut hiukan editoida. Nyt siitä saa vähän sen käsityksen, että juttu loppuu tähän, vaikka vielä on High Hopes kappale jäljellä. Tai sitten High Hopes kappaleesta olisi voinut tehdä selkeästi epilogin. No, todella pieni vika kumminkin muutoin loisteliaassa kokonaisuudessa (kuvitus, taitto, kuvat jne. olivat kaikki kohdallaan nekin).

Iso kiitos Kartsan lisäksi kaikille kirjan tekoon osallistuneille!
Take 'Em As They Come

Sandy
Factory
Viestit: 731
Liittynyt: 11.01.2013 11:35
Paikkakunta: Loimaa

Re: Bruce Springsteenin kyydissä -kirja

Viesti Kirjoittaja Sandy » 03.01.2015 15:16

Minäkin olen joulun pyhinä lueskellut kirjaa ja on se hienoa tekstiä! Tällaisena epäverbaalikkona oikein kateeksi käy. Minäkin olin tietysti Kartsan levyarvostelut lukenut jo aina tuoreeltaan foorumilta mutta on se erilaista nautiskella tekstistä kirjan sivuilta. Haaveenani on, kunhan joululomat loppuu muulta perheeltä ja talo hiljenee, niin tämä sairaslomalainen alkaa kuunnella Brucen tuotantoa levy levyltä ja oikein paneudun teksteihin samalla. Kiitos Kartsa! Ja kiitos kaikille muillekin kirjan teossa mukana olleille.
the dope's that there's still hope

Avatar
strimari
Lucky Man
Viestit: 385
Liittynyt: 16.01.2013 16:44
Paikkakunta: Loimaa

Re: Bruce Springsteenin kyydissä -kirja

Viesti Kirjoittaja strimari » 03.01.2015 18:00

Kyllä täytyy THL - pipoa nostaa ja korkealle sittenkin, niin lujasti oli paneuduttu levyihin ja biiseihin. Ja monen kappaleen kohdalla tuli ahaa- elämyksiäkin. Pakko myöntää ettei itse ole ihan noin syvällisesti tullut kaikkia levyjä analysoitua. Upea kirja.
Born to ..something..something...something..

Vastaa Viestiin