Wien 5.7.2009

Keskustelua Brucen aiemmista keikoista ja muista esiintymisistä
Avatar
jjvirta
Mr. Collector
Viestit: 4847
Liittynyt: 09.01.2013 14:38

Wien 5.7.2009

Viesti Kirjoittaja jjvirta » 17.01.2013 16:24

Sunnuntai 5.7.2009 Wien, Austria, Ernst Happel Stadion

Yhdistelmä matkakertomusta ja keikkaraporttia.

“Abenteuer in dem Land des Wiener Schnitzel“

Torstain uutisissa uutisoitiin ruuhkista Hesan lentokentällä, joten lähtöaikaan tuli muutos, päätin aikaistaa lähtöä ja perjantaiaamuksi herätys klo 7.

pe 3.7.09
Herätys klo 7 ja matkaan pääsin noin 7.50. Keli oli muuttunut sateiseksi ja lämpötila laskenut, mikä ei yhtään haitannut autoilua. Matka eteni ilman mitään mainittavaa aina Forssaan asti, jolloin Opel alkoi kummasti nykiä kaasuttessa. Hetken päästä syttyi kojelautaan sinne normaalisti kuulumaton merkkivalo ja seuraavasta risteyksestä pois ja ohjekirjaa tutkimaan.

Kyseessä oli pakokaasun merkkivalo, jonka syttyessä ajossa vilkkumaan, pitää kaasua vähentää kunnes valo palaa yhtäjaksoisesti. Sillä voi vielä ajaa, mutta auto on vietävä välittömästi huoltoon. Jatkoin matkaa, mutta nopeus ei saanut ylittää 80 km tunnissa tai muuten nykimisestä tuli niin pahaa, ettei matkan teosta tuntunut tulevan mitään. Pähkäilin aikani mitä tehdä kilometrien madellessa ja päätin yrittää hommata kyydin lentoasemalle vanhemmiltani Lohjalta. Sain heidät kiinni ja lupasivat tulla vastaan. Ehdinkin ajaa jo Nummelan CityMarketille asti, josta sitten hyppäsin heidän kyytiinsä ja kohti Seutulaa.

Saavuimme lentoasemalle varttia vailla 11 ja pankkiautomaatin kautta lähtöselvitykseen, jossa ei ollut jonoa oikeastaan ollenkaan. Turvatarkastus ja klo 10.50 olin jo odotusaulassa, jossa sitten odottamista piisaa. Elektroniikkakaupan CDvalikoima on käynyt todella köyhäksi, aikoinaan täällä oli joitain boksejakin myynnissä, nyt ei mitään. Single malt viskien ja sikarien EU-hinnat niin suolaisia, ettei tarvitse vaivautua.

Autossa kuulemma ongelmana sytytysyksikkö, osan hinta 350 €. Just joo. Ja jotta tässä ei olisi tarpeeksi, joskus puoli yhden aikaan huomaan, että lennon lähtöajaksi on vaihtunut arvioitu aika 15.10. Ei siinä sinällään mitään, mutta lento Hampuriin kestää noin 2 tuntia ja jatkolennon Wieniin pitäisi lähteä klo 16.10 paikallista eli 17.10 meikäläistä. Tiukaksi vetää... Surffaan AirBerlinin nettisivuille, joilta löydän puhelinnumeron, josta kysyn miten tulee käymään. Eivätpä osaa suoraan sanoa, yrittävät saada alkuperäiselle lennolle, lisää tietoa pitäisi saada viimeistään lentohenkilökunnalta. Eivätpä hekään oikein mitään tiedä, Hampurissa kone perillä 16.05 ja äkkiä ulos koneesta ja lähimmälle infotiskille. Siellä ihmetellään hetki ja soitetaan apua kysyen. Lopulta käsketään mennä portille mahdollisimman nopeasti eli ei muuta kuin juoksuksi, onneksi lähtöportti on lähellä. Portilla sitten taas ilmetellään ja selvitellään asioita. Osa saman lennon matkustajista oli kuulemma siirretty Lufthansalle tai seuraavalle lennolle. Anyway, lopulta pääsen koneeseen ja se lähteekin sitten välittömästi ja kello on nyt 16.15. Welcome onboard -tekstin kera ekana biisinä koneen Airtrack Onboard Enertainment systeemissä pyörii Brucen Working On A Dream : tosin en sitä kuullut, kun ei ollut kuulokkeita.

Wieniin saavutaan klo 17.45 ja ilma on pilvinen, mutta lämmin. Bussi keskustaan lähtee klo 18.20 ja silloin alkaa juuri sataa, lämpötila on 26 astetta. Perillä hotellissa olen viimein joskus puoli kahdeksan huitteilla, hotelli on oikein mukava, mutta ei ydinkeskustassa.

Lähdin vielä kaupungille ja käväisin ystäväpariskunnan kanssa intialaisessa ravintolassa illallisella. Ruokaa oli riittävästi ja se oli hyvää. Siinä syömisen lomassa kuikuilin Frankfurtin settilistaa ja kateudesta vihreänä luin : Adam Raised A Cain, Factory, Point Blank ja sokerina pohjalla (tai sappena rokassa) Something In The Night.

la 4.7.09

Herätys puoli kymmenen, aamupalaa (perinteinen continental eli sämpylää, croisanttia, levitteitä, teetä ja appelsiinimenua) ja sitten tuliaisostoskierrokselle. Ensimmäisenä kohteena Mariehilfer Strassen Saturn, jonka olin edellisenä iltana pongannut. Siinä on vielä kauppa, jossa on kunnon kokoinen levyosasto, josta löytyi yllättävän paljon vinyylilevyjäkin, ei tosin keräämiltäni artisteilta. CDtäkin oli ihan kiitettävästi, uutuuksien hinnat normaalina noin 17-18 €. U2sen uusin limited edition kaikilla herkuilla 59,50 € ei mahdottoman paha. Tarjouksessa oli paljon levyjä hintaluokkaan 5-7 €. Mitään en tosin ostanut, paitsi tyttärelle tuliaisiksi jonkun CDn bändiltä, josta en ollut ikinä kuullutkaan.

Sitten pitäisi löytää soitinliike, josta saisin ostettua Niilolle rumpukapulat Ellin syömien tilalle (ei hätää, syöty ei ollut Maxin tai Jayn). Lähden harhailemaan kohti Karlsplatzia ja enkös vaan löydäkin eräältä Marien sivukadulta Make Musicin, josta ostan kapulat. Yksi murhe vähemmän. Kuulen ystäväpariskunnalta isosta fleamarket alueesta, jonne päin luulen ainakin olevani menossa. Ja enkös sinne kätevästi 'eksykin'. Kiertelen aikani alueella, etupäässä tutkien levyjä ja teenkin aikamoisen löydön : hyvinkin EX-kuntoinen Brucen Badlands / Something In The Night hollantilaisvinyylisinkku kuvakannella ja hintaan, jota en tässä kehtaa kertoa.

Vuoroon vähän kulttuuria : suunnistin kohti Staatsoperaa, tarkoituksena mennä nauttimaan Hotel Sacheriin heidän kuuluisinta tuotettaan, sachertorttua. Sellainen kermavaahdon kera ja kyytipojaksi Sacher Chocolate aprikoosiliköörillä ja kermavaahdolla ryyditettynä - kaloripitoista, mutta hyvää. Hotellille suunnistan Espanjalaisen ratsastuskoulun, Hofburgin rakennusten ja useiden puistojen läpi.

Kuudeksi suunnistin Pratensternin vieressä sijaitsevaan Hotel Cristallin, jonne oli sovittu suomalaisfanien tapaaminen. Paikalla oli toistakymmentä 'meikäläistä' (Johanna & Jouni, Ramrod, Ruse, Niko, Pasi, Heikki, Riku, Keskiruismäen pariskunta, Katri, Annu, rosie_77). Hotellin aulassa otettiin parit oluet ja sitten etsimään Praterista ruokapaikkaa, jossa suosikkinamme näytti olleen wiener schnitzel ja olut. Illan kuluessa vaihdoimme vielä toiseen paikkaan, jossa lisää ohraisia nautimme. Ramrodin kanssa meillä oli hotelli samoilla suunnilla ja lähdimme metroasemalle. Saavuimme paikalle vähän yli puolenyön ja laiturilla sanottiin junan tulevan 5 min kuluttua. Mutta eipä tullut ja loppuen lopuksi ilmoitettiin, että liikenne on tältä illalta lopetettu. Yöbussikin meni pahasti ohi, joten otimme taksin yhdessä jonkun alkuasukkaan kanssa Rathausille, noin 3 € nokka, ei paha. Siitä sitten kävellen hotellille ja taas oli yksi päivä pulkassa.

su 5.7.09

Aamupalan jälkeen lähdin vähän turistoimaan lisää. Metrolla Karlsplatzille ja kuinka ollakaan, ajauduin Hotel Imperialin edustalle, jossa on 20-30 henkeä. Kohta Charlie lähti kohti keskustaa, mutta tämä ei aiheuttanut odottavassa joukossa mitään reaktiota (eipä ihme). Seurattuni tilannetta noin vartin, lähdin kohti Operataloa. Vastaan saapasteli Charlie kahvimuki kourassa, moikkasin miestä ja jatkoin matkaa hyvän keikan toivotusten kera. Operan kohdalla vastaani tuli Giorgio B, joka oli ollut stadionilla jonottamassa ja menossa sinne takaisin. Aamulla paikalla oli ollut parisen sataa henkeä. Lauantai-iltana noin yhdeksän aikoihin Bruce oli kuulemma käynyt moikkaamassa jonottajia parin bodyguardin kanssa ja syönyt pizzaa ja poseerannut kuvissa.

Otin tuossa ohimennen pienet nokoset ja heräsin ukkosen jyrinään ja sateeseen. Kohti stadionia koukaten McDssä hakemassa lounaaksi pari juustohampparia. Metrossa bongasin Ramrodin, Teron ja Päivin. Matkasimme yhdessä stadionille ja myin ylimääräisen lippuni 55 € ensimmäiselle skalpperille, jolla näin 'suche karten' kyltin. Vähän tuli takkiin, mutta kuitenkin jotain tappioiden minimoimiseksi tuli tehtyä.

Stadionilla oli jonossa muutama sata henkeä ja ajan kuluessa jono muuttui lieväksi avohärdelliksi. Osa porukasta oli karsinassa ja loput sen ulkopuolella. Aurinko paistoi ja hiki oli. Soundcheck alkoi klo 16.30 ja siinä soitettiin Into The Fire, biisiä, jossa laulettiin ”my baby (?)”(jotkut väittävät kyllä kivenkovaa, että kyseessä olisi ollut The Price You Pay) ja Surprise, Surprise. Jossain vaiheessa tapahtui ryntäys, jossa jonossa olleet ahtautuivat karsinaan ja sieltä sitten aikamoisen paineen ja änkeämisen päätteeksi pääsin turvatarkastuksen ja lipun tarkastuksen jälkeen pitiin. Päädyin Clarencen puoleiselle ulokkeelle, noin 3-4 rivin paikkeille Päivin ja Teron kanssa ja kello oli vasta 17.10 eli noin 3 tuntia odotusta tiedossa hikisessä auringonpaisteessa. Alussa sentään pystyttiin istumaan, lopulta seisottavaksi jäi noin tunti ennen keikan alkua.

Keikka alkoi klo 20.06 Nilsin kiivetessä lavalle haitareineen ja soittaessa Wienervalssia. Muu bändi saapui perässä, Bruce viimeisenä ja hän meni Clarencea vastaan lavan sivulle, josta Big Man saapui lavalle hissillä. Aloitus biisiä varten Brucelle tuotiin 12 kielinen Tele, joten aloitusbiisi oli jotain muuta kuin totuttuja biisejä eli Jackson Cage. Edellisen kerran biisin kuullessani Dusseldorfissa 08 se keskeytyi sähköongelmiin, mutta onneksi tällä kertaa ei sitä tapahtunut. Badlands menemään ja sen loppuun Max löi peltejä huutojen tahtiin, tätä en aikaisemmin ole huomannut tehdyksi. Harvemmin kuultu Cover Me vuoroon, johon Nils soitti hyvän soolon. Bruce hoki biisin lopussa : 'the times are tough and getting tougher' ennen omaa loppusooloaan. My Lucky Day jatkoi oikein tehokasta keikan aloitusta, joka on potkinut oikein kunnolla. Tosin soitto kuulosti melko 'hiljaiselta' ainakin korvatulpat päässä.

Outlaw Pete jatkoi totutuilla linjoilla ja vasta tällä keikalla huomaan, että Clarence soittaa biisin huuliharppuosat, parempi myöhään kuin ei silloinkaan. Bruce huusi laulamansa 'Can you hear me?'n jälkeen saman, en tätäkään muista aikaisemmilta keikoilta. Ilmoille Darlington Countyn intro, joka oli mielestäni normaalia pitempi. Melko nuori yleisön jäsen (noin 10 v) lauloi biisin la la la kohdan Brucen mikkiin. Tämän biisin aikana Bruce kävi ensimmäistä kertaa meidän ulokkeella. Jatkona Working On A Dream ja Seeds, jossa uutuutena oli Brucen soolon aikana mustavalkoista kuvaa hänestä bändin takana olevalla screenillä. Johnny 99 sisälsi tällä kertaa false endingin, josta jatkettiin Maxin ja Brucen yhdessä emuloimalla 'juna-aloituksella', jossa hitaasti kiihdyttäen junamaisesti saatiin biisi uudelleen käyntiin.

Ei vieläkään toivebiisejäni Darkness On The Edge Of Town levyltä, vaan nimibiisi, mutta oli sekin kiva kuulla. Toivekylttien keräys tapahtui Raise Your Handin tahtiin, Clarence näytti Brucelle pitkän aikaa Should I Stay Or Should I Go - kylttiä, but no such luck... Ensimmäisenä toiveena toteutettiin Growin' Up, valitettavasi ilman kertomusta. Sitten Rendezvous ja Proud Mary, joka oli ilmeisesti taas kerran Giorgio Bn ja kaverinsa toive. Päivin hienoa iPhonen näytöllä rullannutta Does This Bus Stop -toivetta Bruce ei tainnut edes huomata. Sitten todella iso kyltti, jossa luki Sandy, Bruce mainitsi, että edellisenä päivänä oli Jenkeissä vietetty itsenäisyyspäivää ja biisin loputtua hän omisti sen Dannylle. Nils pääsi esittämään osaamistaan seuranneessa Because The Nightissä ja hänellä on erikoinen tapa kastella kitaransa otelauta vedellä ennen sooloaan, joka oli minusta oikein hyvä tällä kertaa. Ja hyvin kävi pyörähdykset uusilla lonkkanivelillä...

Normaalit Waiting On A Sunny Day ja The Promised Land jatkoivat keikkaa ja perään yleisösuosikki The River. Sitten Bruce sanoi, että seuraavaa biisiä ole soitettu vähään aikaan. Lavalla alkoi aikamoinen säpinä, Nils kiersi kertomassa mitä soitetaan ja Kevinin tarjoamat kaksi kitaraa eivät olleet oikeita, valitun kitaran tilalle tuotiin vielä uusi. Bruce sanoi että biisi on 'in the key of A' ja sai lopulta käteensä sunburstin Telen, jossa ei ole reunalistoitusta ja capo V-välissä. Oli tourpremierin aika biisistä Into The Fire. Näin ollen The Rising -levyltä kuultiin 3 biisiä putkeen, sillä jatkona olivat ne pakolliset Lonesome Day ja The Rising. Sitten stadionin valot päälle ja Born To Run. Biisin jälkeen Bruce sanoi, että 'we can't stop now' ja jatkoa seurasi Cadillac Ranchin muodossa, jossa tietenkin laulettiin 'thru Vienna night'.

Bändi valmistautui poistumaan encorebreakille, mutta kameramies zoomasi jo aikaisemminkin screenillä näkyneeseen jonkun hartioilla istuneeseen neitoseen, jolla on päällään oranssi Jersey Girl t-paita. Nyt neitonen vetelee paitaansa päältään päättäväiseen malliin ja Bruce miettii asiaa, neito kannattajansa kera lähenee lavaa ja ojentaa paitansa Brucelle, joka toteaa neidon ilmeisesti olevan aidon Jersey Girlin ja tämän olevan ensiesitys biisistä USAn ulkopuolella. Ja YES, he todella soittavat biisin. Tourpremier biisistä ja tämä biisi Euroopassa, jonka oletti olevan kuultavissa ainoastaan New Jerseyssä, siinä kyllä paatuneemmankin fanin silmä kostui biisiä kuunnellessa. Tästä jatkettiin suoraan Tenth Avenue Freeze-Outilla. Lopun keikasta muodosti perinteiset American Land, Bobby Jean, Dancing In The Dark ja Twist & Shout, joka tällä kertaa oli pitkä versio, sisältäen yleisön laulatusta yllin kyllin. Garry ja Steven lauloivat taustoja oikein 'beatles'- tyyliin asiaan kuuluvine päänheilutuksineen. Bruce tanssahteli biisin loppupuolella yleisön laulun tahtiin ja Steven oli jostain napannut 'Bada Bruce' - kyltin.

Erinomainen keikka, varsinkin aloitus oli oikein mainio. Toiveet olivat tällä kertaa kaikki nappiin osuneita, varsinkin Jersey Girl oli mallia 'jaw dropping holy shit'. Johnny 99n false ending ja siitä biisin uudelleen käynnistys oikein pätevä ratkaisu samoin kuin Badlandsinkin lopun sydeemit. Keikalla ei oikeastaan ollut encoreita, vaan kaikki vedettiin putkeen.

Haikein mielin palasin stadionilta hotellille, tämä oli kiertueen viimeinen keikka omalta osaltani ja bändin jatkosta ei ole mitään tietoa. Toisaalta ensi vuoden toivoisin olevan ilman keikkoja...

20.06
01 Jackson Cage
02 Badlands
03 Cover Med
04 My Lucky Day
05 Outlaw Pete
06 Darlington County
07 Working On A Dream
08 Seeds
09 Johnny 99
10 Darkness On The Edge Of Town
11 Growin' Up
12 Rendezvous
13 Proud Mary
14 4th Of July, Asbury Park (Sandy)
15 Because The Night
16 Waiting On A Sunny Day
17 The Promised Land
18 The River
19 Into The Fire
20 Lonesome Day
21 The Rising
22 Born To Run
23 Cadillac Ranch
24 Jersey Girl
25 Tenth Avenue Freeze-Out
26 American Land
27 Bobby Jean
28 Dancing In The Dark
29 Twist & Shout
22.59 => 2h 53 min

ma 6.7.09
Menin hyvissä ajoin junalla lentoasemalle, jossa taas vaihteeksi vähän säätöä lentolippuni kanssa. Jossain vaiheessa taivas oli revennyt oikein kunnolla ja vettä tuli kuin sieltä kuuluisasta you know what. Lento Riikaan lähti varmaankin tunnin myöhässä eli bye bye alkuperäinen jatkolento Helsinkiin. Samalla lennolla olivat myös rosie_77 ja ruse. Riikasta saimme jatkolennon Hesaan lähtöajalla 19.35. Eli tulipa päivälle mittaa. En jaksanut lähteä saman tien ajamaan kotia kohti vaan jäin Lohjalle yöksi.

Näihin kuviin ja tunnelmiin päätän matkaraporttini wiener schnitzelin, sacher tortun, Mozartin ja lipitsanhevosten kaupungista.
"I believe in the love that you gave me
I believe in the faith that can save me
I believe in the hope and I pray that some day
it may raise me above these Badlands"

Avatar
Liisa S
Daydream Believer
Viestit: 4150
Liittynyt: 09.01.2013 16:57
Paikkakunta: Espoo

Re: Wien 5.7.2009

Viesti Kirjoittaja Liisa S » 17.01.2013 19:14

Kiitos Jyrki sun keikkatarinoistasi! Tämä Wien on sellainen keikka (noh, yksi niistä lukemattomista), jolloin minua on tosissaan harmittanut että en ollut paikalla. Jersey Girl, Jackson Cage, Rendezvous ja monta muuta hyvää kappaletta, jotka olisin todella halunnut kuulla (ja nuo kolme on minulla edelleen kuulematta). Lisäksi hyvä foorumitapaaminen, jollaista ei ollut Frankfurtissa.

Olin siis Frankeissa pari päivää aiemmin ja lensin sieltä saman tien kotiin, mutta monet muuthan pitivät juuri tässä niitä kuuluisia Keski-Euroopan mäkiviikkoja eli kävivät kolmella tai neljällä näistä keikoista: 30.6. Bern, 2.7. München, 3.7. Frankfurt ja 5.7. Wien. Näistä mäkiviikon keikoista lähti sitten syksyllä jonkun jenkkikeikan settilistavalvojaisissa liikkeelle se idea foorumibussista, ja sehän on edelleen toteuttamatta seuraavien kiertueiden sekavien aikataulujen takia.

Avatar
teromk
Travelin' Man
Viestit: 2643
Liittynyt: 10.01.2013 8:17
Paikkakunta: Tampere Rock City

Re: Wien 5.7.2009

Viesti Kirjoittaja teromk » 17.01.2013 19:38

Wien oli hieno keikka, kiitos rapsasta taasen Jyrki. Jersey Girlin kuulin muuten viime vuonna Philadelphiassa, Jerseyssä sitä ei soitettu. 2009 Giantsilla se tais yhtenä iltana tosin tulla.

Mäkiviikot tosiaan on jo käsite. Itse olin Münchenistä asti mukana.

Manu79
Jack Of All Trades
Viestit: 121
Liittynyt: 11.01.2013 17:54

Re: Wien 5.7.2009

Viesti Kirjoittaja Manu79 » 25.06.2013 18:31

Erinomaisen hyvä keikka oli. Omat rapsani ovat kadonneet vanhan foorumin myötä.

Ramrod
Lucky Man
Viestit: 409
Liittynyt: 12.01.2013 0:55

Re: Wien 5.7.2009

Viesti Kirjoittaja Ramrod » 25.06.2013 21:34

Kiitos Jyrki. Palautuipa taas mukavat muistot mieleen.

Vastaa Viestiin